BIOS

de ComputerSales, din Definiţii PC • 24 octombrie 2009 • Vizualizări: 7944 • 1 comentariiScrie o replică!

BIOS-ul (Basic Input/Output System) este, in fapt, o componenta software, constand in instructiuni executate la pornirea unui sistem, care instructiuni pregatesc sistemul pentru a putea fi "luat in primire" de catre sistemul de operare, in cadrul procesului cunoscut sub numele de "boot".

Totusi, aceste instructiuni sunt implementate direct in hardware, intr-un chip special situat pe placa de baza. Natura sa de "software" este cea care permite configurarea unor parametri intimi ai sistemului prin intermediul sau, precum si asa-numitele "update-uri de BIOS". "Inteligenta" acestui sistem conditioneaza in mare masura intreaga configuratie - un BIOS depasit moral nu permite, de exemplu, instalarea unui procesor mai nou, care, de altfel, ar indeplini toate celelalte conditii pentru putea fi instalat pe acea configuratie.

"Bogatia" si permisivitatea setarilor posibile din BIOS este un alt factor important, in special pentru overclocking, iar acesti parametri sunt, de regula, lasati la latitudinea fabricantului placii de baza care va gazdui BIOS-ul.

3.7/5 (7 voturi)

TagsBIOS

1-1 din 1 comentarii.
1
at
21 august 2015, 16:26:54

Hello!

Comentează sau scrie un articol în replică!

Nume:
(sau pseudonim, obligatoriu)
Email:
(obligatoriu - NU va fi publicat)
Website:
(opţional)
Comentariu:
HTML permis membrilor: a, b, i, u, big, small, strike, sub, sup

Copyright 2005-2018. Toate drepturile rezervate.
0.04