Sfaturi tuner TV

de ComputerSales, din Sfaturi calculatoare • 25 octombrie 2009 • Vizualizări: 1561 • 0 comentariiScrie o replică!

Credem ca principalele caracteristici de cautat la aceste componente sunt calitatea chipseturilor, montajul ingrijit, izolat al placilor respective, pentru a avea cat mai putine interferente, si numarul/varietatea conexiunilor de intrare/iesire. Consideram facilitatile ca PiP (Picture-in-Picture - posibilitatea de a urmari doua programe in aceeasi fereastra), time shifting (posibilitatea de a inregistra un program in timpul vizionarii altuia) sau chiar posibilitatea compresiei MPEG hardware ca fiind mai mult exotice decat utile.

Time shifting-ul, fiind dependent de inregistrare, deci de accesul la harddisk, va incetini sistemul pe parcursul activitatii sale. Cat despre compresia MPEG hardware, e bine de stiut ca aceasta este adesea de nivel mediu, cel mult, folosind codecuri adesea vechi, cu putine posibilitati de configurare, nicidecum nu ultima versiune de DivX - pe care insa o veti putea folosi selectand optiunea de compresie software.

Si cum mai degraba ati inregistra un film in ultima versiune de DivX decat intr-un MPEG-2 imens, constatam ca nu prea aveti ce face cu compresia hardware - in schimb o veti putea face foarte bine software, in timp real, cu un procesor performant, suficienta RAM si un harddisk rapid. Exceptie de la cele de mai sus: placile de captura dedicate (scumpe), la care, intr-adevar, compresia hardware este stralucita. Fiti atent in mod deosebit in cazul tunerelor la drivere si pachetul software adiacent (de obicei o aplicatie tip PVR - Personal Video Recorder), adesea aceste drivere nu prea "stiu" sa gaseasca toate frecvetele de cablu sau antena din Romania. Cat despre placile de captura audio/video dedicate, priceperea noastra este limitata. Daca sunteti un profesionist in domeniul procesarii digitale a imagini, probabil ca stiti deja mai multe decat noi.

0.0/5 (0 voturi)

Tagstuner

Comentează sau scrie un articol în replică!

Nume:
(sau pseudonim, obligatoriu)
Email:
(obligatoriu - NU va fi publicat)
Website:
(opţional)
Comentariu:
HTML permis membrilor: a, b, i, u, big, small, strike, sub, sup

Copyright 2005-2018. Toate drepturile rezervate.
0.2