Tipuri de calculatoare

de ComputerSales, din Sfaturi calculatoare • 25 octombrie 2009 • Vizualizări: 6290 • 4 comentariiScrie o replică!

In functie de nevoile tale reale, exista cateva tipuri de sisteme, optimizate pentru un anume scop: sisteme pentru jocuri, birou, CAD etc. De ce este necesara o asemenea impartire? Pentru ca exista diferente mari de pret in functie de categoria sistemului. Un calculator de gaming este mult mai scump decat unul pentru uz obisnuit, la birou sau acasa. Daca ai destui (prea multi bani), aceasta impartire nu mai are rost: pur si simplu ia-ti cel mai tare PC, care o sa fie (prea) bun la orice aplicatie. Daca nu te scot banii din casa, citeste mai departe.

Calculator pentru birou (aplicatii uzuale) sau calculator pentru acasa

Aveti nevoie de un sistem ieftin, cu un procesor entry-level (cele mai putin performante, dar si cele mult mai ieftine); placa de baza va fi, de preferinta, dotata cu solutii audio si video on-board, arhisuficiente pentru scopul propus; memoria si harddisk-ul pot fi alese ca si capacitate si viteza dintre cele mai ieftine de pe piata. In plus, adesea un astfel de sistem este capabil sa ruleze fara probleme o serie de jocuri (nu tocmai de ultima generatie), chiar daca setate la parametri de calitate mai slaba. Asadar, daca nu sunteti un impatimit al jocurilor, dar mai jucati uneori cate un 3D mai vechi, acest sistem poate fi ideal in ce va priveste, ca pret si performanta.

Calculator pentru CAD sau desktop publishing

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic (mai degraba Intel); placa de baza va fi, de preferinta, dotata cu solutie audio on-board, iar placa video va fi un accelerator grafic de clasa medie; memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar harddisk-ul va fi de preferinta mare si rapid. La o asemenea configuratie, orientata pe productia vizuala, monitorul capata o importanta capitala, iar un monitor cu diagonala mare si de buna calitate are un pret pe masura.

Calculator pentru muzica si productie audio

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic; memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar harddisk-ul va fi de preferinta mare si rapid. La o asemenea configuratie, orientata pe productia audio, placa (sau placile) de sunet capata o importanta majora, iar o placa audio care vizeaza segmentul (semi)profesional poate costa semnificativ. Pretul poate fi ameliorat prin echiparea cu o placa video mai ieftina si mai putin performanta.

Calculator pentru jocuri

Aveti nevoie de un sistem performant, cu un procesor puternic (mai degraba AMD); memoria RAM va fi necesara in cantitate mai mare, iar harddisk-ul va fi de preferinta mare si rapid. Placa video va trebui sa fie una dinspre varful gamei de performanta, pentru a putea rula in conditii optime jocurile noi, iar placa audio va trebui, de asemenea, sa aiba performante semnificative pentru a putea beneficia pe deplin de efectele audio din jocuri. Monitorul va trebui sa fie cu diagonala mare, pentru o experienta vizuala adecvata. Un asemenea sistem costa de regula mult. Avantajul este acela ca pe el vor putea rula orice alte aplicatii (dintre care putine sunt mai pretentioase in termeni de resurse hardware decat jocurile). In plus, veti beneficia de o experienta de gaming rezervata putinor muritori.

Update: "mai degraba AMD", ca sa ne auto-citam - asa a fost, pana la Intel Conroe Core 2 Duo, asadar luati actualmente in calcul mai degraba aceste procesoare.

4.0/5 (4 voturi)

Tagscumpărare calculator

1-4 din 4 comentarii.
1
Sergiu
16 noiembrie 2010, 13:21:38

Lipseste tipul de calculator emisie video
Pentru cei care fac emisie pe Ustream sau alte situri de broadcasting, de asemenea pt cei care fac videochat.

2
CID
27 august 2011, 14:27:42

Lucrez cu baze de date gigantice,am nevoie de cautari rapide in aceste baze,ce mi-ar trebui,procesor performant sau RAM mult ?

3
radu
28 august 2011, 12:59:03

Memoria multa va face cea mai mare diferenta pe un database server.

4
vasile
29 septembrie 2011, 18:11:00

eu ma ocup cu cel mai mare calculator din lune
adica cel sin china este supar sa stiti

Comentează sau scrie un articol în replică!

Nume:
(sau pseudonim, obligatoriu)
Email:
(obligatoriu - NU va fi publicat)
Website:
(opţional)
Comentariu:
HTML permis membrilor: a, b, i, u, big, small, strike, sub, sup

Copyright 2005-2018. Toate drepturile rezervate.
0.13